12 Ağustos 2019 Pazartesi

Düğün Mekânı Seçimi Hakkında Tüyolar


Düğün Mekânı Seçimi Hakkında Tüyolar

Düğün mekânı seçmek hem yorucu hem de en keyifli düğün eylemlerinden bir tanesidir. Düğün mekânının en özel güne en uygun şekilde hitap etmesi tüm gelin ve damat adayları için çok önemlidir. Bu nedenle düğün mekânı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı tüyolar mevcuttur. Bu tüyolara önemsenerek uygulamaya geçirildiğinde, son derece güzelce uygun bir mekân seçmiş olabilirsiniz. Düğün mekânı seçerken mutlaka organizasyon şirketlerinden yardım almak gerekir ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bu şirketlere tamamen bağlı olmamak ve kendi düşüncelerinizi de ortaya sermektir. Bir diğer tüyo ise mevsime uygun bir mekân seçmektir. Kış aylarında yapılacak olan düğünler için kapalı mekânlar daha uygundur. Yaz ve bahar aylarında ise kır düğünü mekânları daha uygundur.

Misafir Kapasitesine Uygun Mekân Seçmek Önemlidir

Düğüne gelecek olan misafir kapasitesi çok önceden belirlenir. Bu husus dikkate alınarak düğün mekânını misafir kapasitesine uygun olarak seçmek gerekiyor. Bunun yanı sıra bütçenizi de aşmadan bütçeniz için en uygun olan mekânı seçmeniz de düğünde biraz daha hafiflik yaşamanıza olanak sağlar. Düğün mekânı seçerken her konuda titiz davranmak gerekir. En çok da bu mekânda yapılacak olan servisin ve misafirlere sunulacak olan menülerin her damak tadına hitap ediyor olmasına da dikkat edilmelidir. Düğün mekanı seçmeden önce de mutlaka düğünün hangi konseptler dahilinde yapılacağı konusu belirlenmelidir.

Düğün Mekânını Tarih Belli Olur Olmaz Seçmelisiniz

Düğün mekânlarının doluluk oranları mevsimlere göre değişiklik gösterir. Sizler de düğününüzü yapacağınız mevsime göre, düğün tarihinizi belirler belirlemez mekânları gezmeye ve erkenden seçmeye özen göstermeniz gerekir. Davetli sayısına göre, otopark kapasitesine göre, ulaşım kolaylığına göre, sunulan yemeklerine göre, bütçeye uygunluğuna göre, sahne büyüklüğüne göre, dekorasyonuna ve konsepte uygunluğuna göre, masa düzenlerine göre, servisin hızlılık oranına göre ve daha pek çok duruma göre mekânları araştırmanız, iyice incelemeniz ve aralarından sizin için en uygun olanı tercih etmeniz gerekir. Bu tüyoları dikkate aldığınız sürece mekân seçiminiz daha kolay hale gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder